De winnaars

Hendrik Biegs, Karen Ketels, Liesbeth Goudenhooft en Erwin Tecqmenne vallen in de prijzen tijdens Archifocus 2016

Tijdens de beurs Archi Top Event in de Waagnatie vond de uitreiking plaats van de architectuurfotografiewedstrijd Archifocus. De vakjury bestempelde Hendrik Biegs als laureaat. De architectenjury plaatste Karen Ketels op het hoogste schavot en de persjury kende het hoogst aantal punten toe aan Liesbeth Goudenhooft. De publieksprijs was weggelegd voor Erwin Tecqmenne. Ook dit jaar werd op basis van de verzamelde scores van pers-, vak- en architectenjury een ultieme winnaar verkozen: Hendrik Biegs ging met de eer lopen.

Uit 22 inzendingen stelde de vakjury waarin leden van het Nederlandse fotografiecollectief DAPh zetelden, een shortlist van 8 projecten samen. Het waren deze projecten die in aanmerking kwamen voor een van de vijf prijzen.

Prijs van de vakjury

De prijs van de vakjury werd bepaald door de Nederlandse Architectuurfotografen DAPh (Dutch Architectural Photographers), die ook de shortlist samenstelden. DAPh overhandigde de prijs aan Hendrik Biegs met zijn reportage over een loft in Kortrijk.

Prijs van de architectenjury

De architectenjury kroonde Karen Ketels tot winnaar met haar reeks over de Sint Pieter- en Pauluskerk in Mechelen, een project van Arter Architecten.

Persprijs

De persjury overhandigde de prijs aan Liesbeth Goudenhooft voor haar beelden van het kantoor van Vandecasteele en Vahooren Architecten in Oostende.

Publieksprijs

Het publiek koos Erwin Tecqmenne tot publiekslieveling met zijn reportage over de Bardo After DInner Bar in Roeselare.

Ultieme winnaar

Tot slot werd de ultieme winnaar van Archifocus 2016 bekend gemaakt. Hendrik Biegs scoorde het best overall en mag zichzelf daardoor de grote overwinnaar noemen van deze editie. Zijn fotoreeks van de loft in Kortrijk viel bij alle jury’s enorm in de smaak.